Tom Vogels | Studio040

Houben Worstenbrood verplaatst productie naar Veghel

Houben Worstenbrood uit Eindhoven gaat samenwerken met zorgbakkerij Hutten uit Veghel. De worstenbroodjes blijven Houben heten; de receptuur is wel een klein beetje aangepast.

Bart Houben wilde óf zelf nog verder groeien óf de samenwerking aangaan met een goeie partner. Het is dat laatste geworden en die partner heeft hij nu  gevonden in Veghel. Het Brabantse familiebedrijf Hutten, waar Bart Houben vroeger nog gewerkt heeft, denkt hetzelfde over kwaliteit en heeft dezelfde kijk op de wereld als hij, zo zegt Houben tegen Studio040: "Het is gewoon een goede match"

Over de nieuwe smaak waren ze het snel eens. De receptuur is een klein beetje aangepast en daarna nog gefinetuned door Houben en Hutten, tot ze allebei 100% tevreden waren. Alle worstenbroden die de bakkerij in Veghel verlaten zullen de naam Houben dragen. Zo wordt het een nog sterkere merknaam, zegt eigenaar Bart. 

De winkel in Eindhoven blijft gewoon bestaan. Daar blijft een deel gebakken worden van de traditionele worstenbroodjes, en ook de bijzondere varianten zoals truffelbroodjes of eiwitrijke worstenbroden. De 'bulk' van worstenbroodjes die ook over de rest van het land wordt verspreid wordt voortaan geproduceerd in Veghel.

Houben en Hutten zijn allebei Brabantse familiebedrijven met een lange historie. Houben Worstenbrood maakt sinds 2014 worstenbroodjes naar het recept van opa uit 1935. Niet alleen op culinair gebied zijn ze een goede match, ook hebben ze allebei medewerkers in dienst met een afstand tot arbeidsmarkt. Zo heeft Houben Worstenbrood meerdere oudere werknemers in dienst en wordt de bakkerij deels gerund door mensen met een gehoorbeperking.

Laat je reactie achter