Studio040| Alain Heeren

Horecazaken Costa en Sands doen toch mee aan de protestactie

Sands en Costa op Stratumseind brengen de stoelen naar buiten en zetten de tafels netjes neer. Zij gooien het terras namelijk open.

De Eindhovense afdeling van Koninklijke Horeca Nederland kondigde vorige week aan dat de terrassen niet mee zouden doen met de protestactie tegen de coronamaatregelen. Daar dachten de eigenaren van de Sands en de Costa anders over. "Wij gaan niet nu al opgeven, wij moeten gehoord worden", vertelt mede-eigenaar van de Costa Gert-Jan van der Zee. 

Daadwerkelijk gasten verwelkomen doen ze niet. Van der Zee: "Wij willen gewoon vreedzaam een punt maken." Daarmee zijn ze niet de enige. Ook in Geldrop werd alles op het terras van Kaffee Peijenburg klaargezet om open te gaan. Wencke van Nisselrooij, eigenares Kaffee Peijnenburg : "Wij willen actie, we willen vooruit!"

Het terras gaat ook daar symbolisch open. In plaats van de gasten, komen er wel zo'n 25 tot 30 paspoppen. De horecaondernemers hopen vooral op perspectief. Financieel is het voor hen zwaar, maar ook zeker mentaal. "Mijn zaak is alles voor me. Het is mijn toekomst, de toekomst van mijn kinderen, het is mijn leven. Ik wil weten waar wij aan toe zijn", aldus Van Nisselrooij. 

SQ Vision

Laat je reactie achter