Horeca zoekt naar alternatief voor voedseloverschot
Door de lockdown zitten veel horecaondernemers, zo vlak voor de feestdagen, met een voedseloverschot. Sommigen gooien eten noodgedwongen weg, anderen proberen het via een afhaaldienst te verkopen.
De horeca moet tot zeker 14 januari gesloten blijven. Veel restaurants zijn niet voorbereid op de plotselinge lockdown. Hierdoor kampen meerdere restaurants met voedsel dat nu ze moeilijk kwijt kunnen.
Restaurants moeten nu op zoek naar alternatieven. Bij Restaurant Zarzo en Restaurant Dijk9 in Eindhoven wordt het ingekochte eten verkocht in boxen waardoor mensen thuis met de ingrediënten aan de slag kunnen. Hierdoor kunnen ze toch het eten verkopen, waardoor niet alles weggegooid hoeft te worden.
Voor Robin Groos van restaurant EDEN in Valkenswaard wordt dat lastig. Hij noemt het weggooien van eten eigenlijk 'onvermijdelijk'. ''Voor de feestdagen begin je vroeg met voorbereiden. Op een gegeven moment moet je toch je eten gaan bestellen. Als je dan drie dagen later te horen krijgt dat alles toch dicht moet valt dat gewoon erg tegen.''
Laat je reactie achter