Studio040 |Alain Heeren

Horeca steeds gefrustreerder door gebrek aan versoepelingen

Meer dan vijf maanden is de horeca in de regio aan één stuk gesloten en het lijkt er sterk op dat dit voorlopig zo blijft. Het kabinet ziet volgens verschillende media geen ruimte om nu coronamaatregelen te versoepelen. Dit leidt tot groeiende frustratie bij de horecaondernemers, die een spontane openstelling niet uitsluiten.

Dat meldt Omroep Brabant.

Ruud Bakker van KHN-afdeling Eindhoven noemt de situatie troosteloos en uitzichtloos. "We gaan onderhand naar zes maanden sluiting. Met de sluiting van vorig voorjaar kom je dan al op negen maanden uit. Ik zie het de komende periode somber in." De Eindhovenaar vestigt zijn hoop op burgemeesters, die begin deze maand al pleitten voor het heropenen van onder meer terrassen. "Zij kunnen hier ook een rol in spelen."

Bakker worstelt met de vraag: 'Zal ik gewoon opengaan?' "Als het beter weer wordt, lopen de parken, stranden en bossen helemaal vol. Ik kan dan écht niet meer uitleggen dat wij gesloten moeten blijven. Dat is gewoon niet te begrijpen. Tijdens de horeca-actie van eerder deze maand deden we niet mee. Maar ook mijn achterban wordt steeds wilder. Op een gegeven moment denk ook ik: ‘We gaan gewoon open. Veel succes ermee.’"

Hoop
De hoop van veel ondernemers was gevestigd op de nieuwe persconferentie van komende dinsdagavond. Bij goede corona-ontwikkelingen zouden premier Rutte en minister De Jonge mogelijk versoepelingen aankondigen. Een deel van het kabinet overlegde zondagmiddag over bijvoorbeeld de avondklok en het heropenen van terrassen. Maar daarvoor lijken stijgende besmettings- en ziekenhuiscijfers nu te hoog te liggen, melden Haagse bronnen aan de NOS.

Laat je reactie achter