Studio040

Horeca Eindhoven: 'Wij werken niet aan die app-check mee'

De Eindhovense horeca-bedrijven zijn niet van plan om mee te werken aan de controle van de CoronaCheck-app bij hun klanten. Dat zegt Ruud Bakker, voorman van de lokale afdeling van Koninklijke Horeca Nederland maandagochtend.

De horecabond reageert woedend op de uitgelekte maatregelen waartoe het demissionaire kabinet dit weekend besloot. Behalve de controle-maatregel blijven de horeca gebonden aan een sluitingstijd van middernacht. Ruud Bakker: "Dit zijn voor ons een paar stappen achteruit in een tijd dat de rest van de samenleving er twee vooruit zet. En dat terwijl we juist hebben laten zien dat het veilig kan en we geen besmettingshaarden veroorzaken." 

Geen compensatie 

Bakker hield rekening met versoepelingen. "Een uurtje langer open. Dat kan voor sommigen al duizend euro schelen. De hele samenleving versoepelt, maar bij ons wordt de rem nog verder ingetrapt. Schandalig!" De maatregelen zullen vooral de zogenoemde 'natte' horeca (cafés, clubs) raken, omdat die tot later open zijn. Restaurants zullen vooral de app-controle merken. Maar als het aan Ruud Bakker ligt, werken de ondernemers daar dus niet aan mee. "Daar moeten wij weer capaciteit voor vrijmaken. Wie gaat dat betalen? Over compenserende maatregelen hoor je ze niet. Sterker nog, de steunmaatregelen vallen volgende maand weg."

Of er nog acties in Eindhoven op stapel staan, kan Bakker, zelf eigenaar van steakhouse Dommel 18, nog niet zeggen. "Mijn collega's zijn zich aan het beraden. Maar dat we ons verzetten, mag duidelijk zijn."

Laat je reactie achter