SQ Vision / Harrie Grijseels

Horeca Eindhoven gemixt over nieuwe versoepelingen

De horeca in Eindhoven reageert gemixt over de nieuwe versoepelingen die zijn aangekondigd. Café en restaurants zijn niet blij met het gebruik van de coronacheck-app terwijl nachtclubs en discotheken nu weer open mogen met hetzelfde systeem.

Het lijkt goed nieuws te zijn voor alle horeca in Eindhoven. Ze mogen vanaf 25 september weer op volle capaciteit draaien, zonder het gebruik van de 1,5 meter. Wel moet iedereen gebruik maken van de coronacheck-app. Een extra zorg voor de cafés en restaurants want het persoon is er niet voor. Ruud Bakker, woordvoerder van de Koninklijke Horeca Nederland zei maandag al dat hij niet blij was met deze versoepelingen. 

"Dit zijn voor ons een paar stappen achteruit in een tijd dat de rest van de samenleving er twee vooruit zet. En dat terwijl we juist hebben laten zien dat het veilig kan en we geen besmettingshaarden veroorzaken."

Dansen op Stratumseind

Goed nieuws kwam er wel voor nachtclubs en discotheken. Deze mogen vanaf 25 september ook weer open tot 00:00, dezelfde tijd als cafés en restaurants. Zonder tafels en stoelen en er mag weer gedanst worden. Een positieve eerste stap weer voor de clubs, nadat zij in juli na 3 weken weer de deur moesten sluiten. René Bakkerus van de RGB Bar op Stratumseind is blij met deze stap maar het voelt toch ook gek. "Enerzijds is het fijn dat we deze stap kunnen zetten en niet meer politieagentje hoeft te spelen in de bar zelf. Aan de andere kant zijn wij wel echt een dansclub wat nachts draait. Dan voelt de eindtijd van 00:00 nog wel gek."

Laat je reactie achter