advertentie Banner Siteli

Studio040 - Taís da Silva

Horeca dicht? Dan maar mobiele 'coronaproof bar' aan huis

De horeca is nu dicht, maar dat wil niet zeggen dat er niet gezellig 'aan de bar' gehangen kan worden. Een medewerker van het Eindhovense café The Jack rijdt op bestelling langs de deuren, om vervolgens bij de klant een mobiele coronaproof bartafel uit te klappen.

Niek van Rixel van The Jack heeft zijn bus omgebouwd. Hij neemt zo'n honderd soorten bier mee, net als wijn, chips en kaas. Als hij bij de mensen thuis komt na een bestelling, maakt hij er een gezellige zithoek van, met barkrukken en muziek.

Uiteraard wordt daarbij rekening gehouden met de anderhalve meter afstand-regel. "Op deze manier creëren we er toch een beetje een huiskamer, net als in onze kroeg. We doen het voor de sociale contacten en de klantenbinding. De inkomsten die we mislopen nu The Jack dicht is, gaan we hier niet mee compenseren", aldus Van Rixel. 

Naast de afstand tot de klant zijn er meer veiligheidsmaatregelen genomen om de nieuwe handel uit te rollen. Zo werkt Van Rixel met handschoenen, mogen er geen groepen aan de mobiele bar staan en zijn er desinfecterende gel en doekjes aanwezig. Helaas mag er niet gedronken worden aan de bar, alleen besteld. "Dat laten de regels niet toe. We mogen niet schenken aan de deur."

Inmiddels komt 'The Jack Experience' langs bij zo'n vijf of zes huishoudens per dag. Het komend weekend wordt het iets drukker: dan staan er twintig ritten op de planning.

Laat je reactie achter