Studio040 - Alain Heeren

Honderden demonstranten op Stadhuisplein voor Palestina

Honderden mensen hebben zich zondagmiddag verzameld op het Stadhuisplein in Eindhoven. Vanaf 14.30 uur vindt er een demonstratie voor Palestina plaats. Deze duurt tot 17.00 uur.

Het initiatief komt van onder andere het Nederlands Palestina Komitee.  ‘We staan solidair met onze kameraden in Palestina en zeggen nee tegen de illegale bezetting, etnische zuivering, onderdrukking en apartheid', staat in de oproep om ook naar Eindhoven te komen.

Ook laat de organisatie weten dat het een vreedzame actie is en roept deelnemers op om de coronamaatregelen in acht te nemen. Zo wordt er op de grond met kruisjes aangegeven waar iedereen kan staan, toch blijkt het op sommige plekken wat lastiger dan gedacht om die 1.5 meter afstand te houden. 

Meerdere demonstraties en manifestaties
In het rest van het land hebben dit weekend meerdere demonstraties en manifestaties plaatsgevonden in verband met de dreigende situatie tussen Israël en Hamas.

Parade

Rond half vijf heeft een groep demonstranten besloten om vreedzaam door het centrum van Eindhoven te lopen. Dit was niet afgesproken met de gemeente. 

Laat je reactie achter