Studio040

Honderden demonstranten in Eindhoven, ME aanwezig

Het wordt volgens de politie te druk op het 18-Septemberplein in Eindhoven.Mensen worden opgeroepen om het plein te verlaten.

De politie laat weten dat door de drukte de coronamaatregelen niet meer worden nageleefd. De mobiele eenheid wordt nu ingezet om aanwezige mensen het plein af te begeleiden. Daarvoor wordt ook een waterkanon gebruikt. "We roepen iedereen op om hier vrijwillig aan mee te werken", aldus Politie Oost-Brabant. De demonstratie is illegaal, omdat de gemeente geen vergunning had verleend


Veiligheidsrisicogebied
Burgemeester John Jorritsma heeft in overleg met de politie en het Openbaar Ministerie de binnenstad van Eindhoven vanaf 11.00 uur zondagmiddag aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dit vanwege aanwijzingen dat personen die zich bij eerder aangekondigde manifestaties hadden willen aansluiten toch naar Eindhoven willen komen. Volgens de gemeente zijn er signalen bijgekomen dat personen met wapens naar het Eindhovense centrum willen komen en bereid zijn geweld te plegen. De politie heeft nu de mogelijkheid om personen in dit gebied vanaf 11.00 uur preventief te fouilleren.

Laat je reactie achter