Studio040

Homo-mishandeling: verdachte op 't oog

De politie heeft een verdachte op 't oog voor de mishandeling in WoensXL woensdagavond. Dat hebben agenten gezegd tegen Bart Jansen die is mishandeld om zijn geaardheid. Hij is homoseksueel.

"Ze moeten me wel haten", vertelt het slachtoffer geëmotioneerd. Hij geeft aan vooral verdrietig te zijn en begrijpt niets van de schoppartij. "Hoe kun je dit iemand aandoen die je niet kent?", vraagt hij zich hardop af. Bart doet zijn verhaal vanaf de bank waar hij aan gekluisterd zit door z'n verwondingen. Z'n twee honden knuffelen met hun baas en partner Arno brengt op commando een glas water.

Rugklachten
Het slachtoffer heeft een aandoening aan twee zenuwen in z'n rug, daardoor slikt hij al pijnstilling. Door de mishandeling is hij nog minder mobiel geworden. Op Facebook spreken mensen hun steun uit. Dat sterkt de 39-jarige Eindhovenaar. Er is een moslima die aangeeft dat haar geloof er niet op gericht is homo's aan te vallen. Ze zegt dat juist iedereen gerespecteerd moet worden zoals die is, zonder haat. "Dat vind ik mooi, want zo kunnen we de dialoog aangaan", vertelt Bart die benadrukt dat hij niet zeker weet of de jongens die hem hebben aangevallen moslim zijn. "Ze hebben wel een niet-Nederlandse achtergrond."

Camera's
De politie is op zoek naar geschikte camerabeelden. Agenten die bij Bart zijn langsgekomen in zijn appartement hebben gezegd dat ze nog geen camerabeelden gevonden hebben.

Laat je reactie achter