advertentie Banner Profile Mekkes

Studio040

Hommage aan album 'Grace' van Jeff Buckley

Een internationale groep muzikanten brengt in december een ode aan het album 'Grace' van Jeff Buckley. Dat album kwam 25 jaar geleden uit.


Onder meer Gary Lucas komt naar Eindhoven. De gitarist was goed bevriend met Buckley en schreef mee aan het album. Ook Marcel Veenendaal van Di-Rect en Lara Chedraoui van Intergalactic Lovers maken onderdeel uit van het project.

De hommage aan het album is een zogenaamde Naked Song Special. Op verschillende podia in het Muziekgebouw worden optredens gegeven door verschillende muzikanten en een gelegenheidsband. Ze brengen allemaal nummer van het album Grace ten gehore.

De bekendste hit van dat album is 'Hallelujah', waarmee Buckley Leonard Cohen coverde. Maar ook titelsong 'Grace' en 'Lover You Should've Come Over' zijn bekende werken van het album. 'Grace' is het enige echte album dat Jeff Buckley ooit uitbracht. Hij werd gezien als een van de meest veelbelovende muzikanten van zijn tijd, maar kwam op 30-jarige leeftijd op tragische wijze om het leven.

De ode aan 'Grace' wordt gehouden op 14 december. 

Laat je reactie achter