Kringloopwinkel klaar voor heropening

Kringloopwinkel Dorcas is uitgebreid en wordt aanstaande zaterdag geopend door wethouder Renate Richters.
De winkel is in 2016 opgericht met het doel om een steentje bij te dragen aan armoede in Eindhoven. In februari is de tweede uitbreiding van de winkel begonnen, nu is hij klaar voor de feestelijke opening.
'Niemand van ons had ooit een kringloopwinkel gerund'

Christiaan de Jager

Christiaan de Jager van Kringloopwinkel Eindhoven had niet gedacht dat de winkel zo groot zou worden. 'Wij zijn begonnen met het doel om armoede te bestrijden in Eindhoven, maar niemand van ons had ooit een kringloopwinkel gerund. Het gaat hartstikke goed en daarom moeten we ook uitbreiden.' Momenteel is de winkel 2000 vierkante meter.

Armoede in Eindhoven
De winkel maakt een bedrag vrij voor armoede in Eindhoven en steunt ontwikkelingsprojecten in Ethiopië. Vorig jaar zijn er met hulp van Dorcas twintig Eindhovense gezinnen op vakantie gegaan. Tijdens de feestelijke opening overhandigt Dorcas aan Richters een symbolische cheque, met het aantal gezinnen die zijn geholpen.

Nog meer uitbreiding?
De Jager is erg blij met alle uitbreiding. 'Hoe groter we worden hoe meer we armoede we kunnen bestrijden in Eindhoven.' Of dit de laatste keer is dat de winkel uitbreidt, weet De Jager niet. 'Ooit zit er een stop op, maar of dat nu al is?'
advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen