Mario Götze in de Willemstraat Lyndi Rooijakkers

Hoe de 12-jarige Lyndi de komst van Götze spotte

PSV-supporters konden het eerst niet geloven toen ze de berichten zagen: Mario Götze bij het Philips Stadion. Het was de 12-jarige Lyndi Rooijakkers die de foto's maakte waarmee de komst van de sterspeler uitlekte.

Lyndi zat dinsdag aan het eind van de middag in de frietzaak van haar vader, Cafetaria de Willem op de hoek van de Willemstraat en de Frederiklaan. Ze zien daar wel vaker bekende PSV-gezichten. Plotseling zagen ze spelersbegeleider Mart van den Heuvel zwaaien naar een grote, zwarte Mercedes met een Duits kenteken. De Duitser moest even blijven wachten, op de stoep voor zorgcentrum Vonderhof. "Misschien is dat wel een nieuwe speler", zei vader Chris tegen zijn dochter.

De auto bleef wel een kwartier staan, kennelijk moest het eerst zeker zijn dat de kust veilig was. Lyndi liep naar de auto toe en kon rustig een aantal foto's maken. Na bestudering van de opnames was de conclusie: dit zou wel eens Mario Götze kunnen zijn!

Lyndi en haar vader waren helemaal niet van plan de foto naar buiten te brengen, vertellen ze dinsdagavond. Ze deelden de foto's alleen in een appgroep met familie. En door een 'foutje' kwam de foto toen in een andere appgroep terecht - en werd door anderen op Twitter geplaatst. Toen ging het heel snel: de foto's werden massaal gedeeld én geanalyseerd. Ook de kenners in de voetbalwereld concludeerden: dit moet wel Götze zijn.

Dat anderen met de eer zijn gaan strijken met háár foto's, vindt Lyndi wel een beetje raar. Ze hoopt dat ze uiteindelijk wel de credits krijgt dat zij degene was die de foto'maakte.

Laat je reactie achter