HighTechXL haalt technologie ruimtevaart naar Eindhoven

HighTechXL is een samenwerking gestart met de Europese ruimtevaartorganisatie ESA om hun technologie verder te ontwikkelen in Eindhoven.
De ruimtevaarttechnologie krijgt HighTechXL in licentie. De bedoeling is dat Eindhovense organisatie mensen gaat vinden om aan de slag te gaan met die technologie.

 "Het doel is vervolgens om die ruimtevaarttechnologie bij nieuw op te richten bedrijven verder te ontwikkelen zodat het voor iedereen nut krijgt", vertelt HighTechXL-directeur en oprichter Guus Frericks.

Startups
"We zijn ooit begonnen met het aanbieden van een programma aan talentvolle startende hightechbedrijven, zodat ze verder konden groeien”, legt hij uit. Sinds 2018 probeert HighTechXL ook nieuwe bedrijven te creëren.

Frericks hoopt de komende vijf jaar vijftig start-ups te realiseren die aan de slag gaan met de ruimtevaarttechnologie. "Als daar dan vijftien nieuwe solide bedrijven uit komen die de technologie commercieel weten toe te passen, zou dat heel mooi zijn."

Samenwerkingen
De organisatie werkt niet alleen samen met de European Space Agency (ESA), maar ook met onderzoeksorganisatie CERN uit Zwitserland, Philips Research en TNO. 

"We krijgen hun technologie en zoeken dan mensen die de grootste problemen ermee kunnen oplossen." HighTechXL let daarbij wel op dat er ook daadwerkelijk experts in de Brainportregio zijn die met de verkregen technologie overweg kunnen.
advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen