High-tech mouw vertaalt emoties
Studententeam HART van de Technische Universiteit Eindhoven heeft een mouw ontwikkeld waarmee mensen met een visuele beperking toch gezichtsuitdrukkingen meekrijgen. Met hun uitvindingen wonnen de studenten 5000 euro.
"Mensen met een visuele beperking hebben vaak moeite met non-verbale communicatie" vertelt Ivy van Dongen, een van de leden van het studententeam. “Als je met iemand praat zie je ook de expressies op iemands gezicht, en die zijn belangrijk om mee te krijgen. Met deze mouw kunnen mensen met een visuele beperking toch emoties en expressies 'zien'.” De mouw werkt met trillingen. Met een camera worden gezichtsuitdrukkingen geregistreerd die met kunstmatige intelligentie worden vertaald naar trillingen in de mouw. Elke gezichtsuitdrukking heeft een eigen patroon waardoor het door de drager herkend kan worden.
TU/e contest
Met hun uitvinding deden ze mee aan de TU/e contest. Meerdere teams presenteerden donderdag hun uitvinding. De mouw won de eerste plek in de categorie Mensen. De vijfduizend euro gaat naar verdere ontwikkelingen in de mouw. “We willen eerst dat het goed werkt, daarna gaan we het ook testen met de doelgroep”, legt Van Dongen uit. Ze willen uiteindelijk dat de mouw zelfs draadloos gaat werken. Naast het geldbedrag zijn ze ook blij met de waardering. “We zijn er super blij mee dat ook andere mensen laten zien dat ze enthousiast zijn over ons idee”, sluit Van Dongen af.
Laat je reactie achter