Studio040/ Alain Heeren

Het Strijps kamerkoor viert 100 jaar Groot Eindhoven

Met een Ode aan Eindhoven staat het koor stil bij 100 jaar Groot Eindhoven.

Naast de 100-jarigen van de stad en de stadsdichter, is ook de burgemeester als eregast aanwezig. "Een prachtig concert", zegt hij. "Als burgemeester ben ik natuurlijk trots op mijn stad, en dat heeft het koor goed uitgestraald." Een programma vol gedichten, toespraakjes en gezang vult de middag.

Met het concert, genaamd De gelukkige stad, viert het koor dat de dorpen Gestel, Woensel, Stratum, Tongelre, Strijp en Eindhoven samen groot Eindhoven werden. Er wordt stilgestaan bij het verleden, het heden en de toekomst van de stad. Met een speciale ode aan Eindhoven heeft het Strijps kamerkoor het honderdjarig bestaan van Groot Eindhoven gevierd.

Het is heel fijn om muziek naar de mensen te brengen.

• Manja Geijsel, voorzitter Strijps Kamerkoor

“Het is heel fijn om muziek naar de mensen te brengen”, zegt Manja Geijsel, voorzitter Strijps Kamerkoor. Het feest werd niet alleen gevierd met zang en rap, maar ook met een gedicht van de kersverse stadsdichter, Iris Penning.

Diamanten jubileum
Het Strijps kamerkoor viert ook het diamanten jubileum. In die 60 jaar is het koor bezig om zich actief te blijven verbinden met het publiek en te blijven verbeteren. “Het Strijps Kamerkoor vaart een nieuwe koers”, vertelt Geijsel. “Wij zijn actief op zoek naar verbinding met nieuw publiek, verbinding met andere disciplines (zoals fotografie, dichtkunst en dans) en verbinding met bestaande evenementen in Eindhoven. Met deze nieuwe werkwijze wil het Strijps Kamerkoor, in veranderende tijden, ook vorm geven aan een mooie toekomst voor het koor.”

Laat je reactie achter