Het is stil op straat in Eindhoven

Er is zo langzaamaan geen sector in de samenleving meer over, die niet in de greep is van het corona-virus en de regio Eindhoven vormt daarop geen uitzondering.
Het onderwijs, de zorg, de horeca, de sport, de cultuur, de politiek en het bedrijfsleven: allemaal gaan ze gebukt onder de aangescherpte maatregelen van het kabinet en de drie Brabantse stadsbesturen.

Dit is goed merkbaar, als je de straat op gaat. Het is opvallend rustig in de winkelstraten, op de snelwegen rond Eindhoven rijdt het zelfs tijdens spitsuur goed door en ook  de industrieterreinen lijken in een soort slaapstand terecht te zijn gekomen.
Ook de Herdgang oase van rust
Bij de IKEA op meubelboulevard Ekkersrijt; normaal een mierennest van winkelend publiek, kon je vandaag met je aankoop binnen tien minuten weer buiten staan. Op trainingscomplex De Herdgang van PSV, dat vrijdag normaal gesproken in het teken staat van de laatste voorbereidingen op de naderende wedstrijd, liepen vandaag alleen eekhoorns over het veld.

Hamsteren
Het MetaForum, een overdekt plein dat het hart vormt van de Technische Universiteit Eindhoven, lag er uitgestorven bij, nadat het hoger onderwijs gisteren besloot om colleges en tentamens voorlopig uit het programma te halen. Toch was het bepaald niet uitgestorven op de campus. Aardig wat studenten grepen juist nu hun kans, om zich binnen in alle rust op hun studie te storten.

Bij veel supermarkten was het juist wél druk vandaag. Lang niet iedereen trok zich wat aan van de oproep van premier Rutte om niet te gaan hamsteren. Er ontstond met name een run op zuivel, groente en toilet-papier.
advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen