Studio040

Het heeft Zijne Majesteit, digitaal en op afstand, behaagd

In deze tijd kunnen de koninklijke onderscheidingen niet persoonlijk opgespeld worden. Donderdag zijn alle gedecoreerden gebeld door burgemeester Jorritsma via een videoverbinding.

Hij is erg actief als vrijwilliger bij het ziekenhuis, de kerk en nog vele andere plekken. Meneer Ter Horst is door veel mensen aanbevolen, waaronder zijn zoon, die ook Ben ter Horst heet. Ben ter Horst junior wilde het feestmoment van zijn vader niet zo maar voorbij laten gaan.

Met een list lokte hij zijn vader naar zijn huis. Pers zou langskomen om de familie te interviewen over het huis dat ze samen hebben gemaakt. Maar na een geheimzinnig telefoontje (tussen de zoon en de gemeente) was het tijd. Meneer Ter Horst senior werd voor een laptop gezet waar de burgemeester op  te zien is. Vrienden en familie keken mee via een videoverbinding. Toen sprak de burgemeester de welbekende woorden: "Het heeft Zijne Majesteit behaagd..." Na de speech werd er digitaal geproost met de vrienden en familie en sprak iedereen meneer Ter Horst nog een woordje toe.

Een dag later werd het bloemetje bezorgd en beseft meneer Ter Horst wat hem allemaal is overkomen. "Het is een enorme eer. Ik stond echt perplex", begint hij. "Je verwacht niet dat het jou gebeurd, maar nu heb ik er een. Heel mooi."

Studio040

Laat je reactie achter