Drukte op de gipsafdeling: 'Ze vallen nu niet op het ijs, maar op de stoep'

Het was topdrukte dit weekend op de spoedeisendehulp-afdelingen van de ziekenhuizen in de regio. De vele valpartijen op het ijs zorgden voor botbreuken die de gipsmeesters van de ziekenhuizen bakken vol werk bezorgden.

Niet ijsbaan op de plassen en slootjes, maar de gladheid op de stoep is de oorzaak van de botbreuken deze maandagochtend. “We zien nu vooral mensen die buiten vallen”, zegt Yvon van den Berg van het Sint Anna Ziekenhuis in Geldrop aan Omroep Brabant. “We zien veel mensen die gewoon aan de wandel zijn en dan vallen”, vertelt ze. “Maar ook mensen die het dit weekend op het ijs gevallen zijn, maar het even hebben afgewacht. Zij worden vandaag dan alsnog door de huisarts doorgestuurd.”

'Het is nog niet voorbij'
Ook in het Catharina Ziekenhuis is het nog druk. “Het is nog niet rustig geworden”, vertelt Roel Rambags van het Catharina. “We gaan nog gewoon door met gipsen.” Hij heeft er even een blaadje bij gepakt. “We hebben zitten turven: vrijdag waren er 29 mensen met fracturen, zaterdag 35, zondag 25 en maandagochtend al zeven.” Het wordt dus al wel íets rustiger. “De aantallen van dit weekend gaan we denk ik niet meer halen. Ik verwacht dat het langzaam opdroogt.”

Al zal deze ‘gipsgolf’ nog even zichtbaar blijven bij de drukte in het ziekenhuis, vertelt Rambags. “Al die mensen die nu met gips rondlopen, moeten allemaal terugkomen. Dan moet het verband eraf, moet er nog een fotootje worden gemaakt… het is nog niet voorbij.”

Laat je reactie achter