Studio040| Alain Heeren

Hermes opent nieuwe verbinding tussen station en De Run

Hermes opent een nieuwe busverbinding tussen Eindhoven Centraal en industrieterrein De Run in Veldhoven, waar ASML gevestigd is.

Lijn 119 gaat vanaf komende maandag rijden naast lijnen 18, 19 en 319, zo laat Hermes weten. De nieuwe lijn rijdt alleen tijdens de spits van 7.00 tot 9.00 uur van Eindhoven richting Veldhoven en ‘s avonds van 16.00 uur tot 18.00 uur van Veldhoven richting Eindhoven.

“Met lijn 119 introduceren we een lijn waarmee reizigers zonder veel tussenstops snel naar hun werk of opleiding kunnen reizen”, zegt Hermes-directeur Martijn Mentink. “Op termijn gaan we deze verbinding ook uitvoeren met elektrische bussen.”

Voor werknemers van ASML en Maxima Medisch Centrum, dat ook op De run gevestigd is, is de bus ongetwijfeld een welkome toevoeging in het OV-aanbod. Dat terwijl andere OV-verbindingen juist op de tocht staan.

Kritiek
Eerder werd bekend dat Hermes flink ging bezuinigen op het Eindhovens openbaar vervoer, waardoor de nodige lijnen op de tocht komen te staan. Iets dat de organisatie vanuit onder meer GroenLinks, het FNV en studentenverenigingen op flinke kritiek kwam te staan.Laat je reactie achter