Studio040

Hermes moet bezuinigen; minder busritten per uur

In plaats van twee bussen in het uur, straks maar één bus in het uur. Hermes moet door de coronacrisis bezuinigen en kiest voor minder busritten op een aantal stad- en streeklijnen.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Reizigers zullen door de bezuiniging soms langer onderweg zijn. De aangepaste dienstregeling zal voornamelijk tijdens de vakantieweken en weekenden plaatsvinden.

In totaal schrapt Hermes 10 procent van de dienstregeling. Dat betekent dat sommige trajecten worden gehalveerd. Dus in plaats van twee bussen in het uur, rijdt er straks één bus per uur.

Uit de brieven van Hermes en de provincie aan het Eindhovense stadsbestuur blijkt dat de compensatie voor de coronacrisis van het Rijk tot eind dit jaar doorloopt. Daarna moet de busmaatschappij het zelf weer oppakken.

Hermes schat in dat reizigers na de coronacrisis vaker thuis of op andere tijden zullen werken. Het is voor de busmaatschappij compleet onduidelijk hoe het er straks uit gaat zien, daarom zijn de aanpassingen flexibel. Als het toch drukker blijkt te zijn, kan Hermes het aantal ritten snel weer aanpassen.

Laat je reactie achter