Studio040

Herinrichting Alberdink Thijmlaan van start

Gemeente Eindhoven is begonnen met de herinrichting van de Alberdink Thijmlaan en de ventwegen van de Boutenslaan.

Bij de herinrichting moeten er verbeteringen worden toegebracht qua verkeersveiligheid en klimaatbestendigheid. Ook wordt de riolering onder de wegen vervangen. De gemeente laat weten dat er meer dan 2500 vierkanten meter aan groen wordt toegevoegd.

De ventwegen van de Boutenslaan zullen smaller worden, zo meldt de gemeente. De parkeerplaatsen aan de ventwegen krijgen grasbetonstenen zodat water beter kan worden opgenomen. Ook de Alberdink Thijmlaan wordt smaller en de stoep aan de kant van het stadspark wordt weggehaald.

Daarnaast komt er bij de herinrichting meer aandacht voor de natuur in het gebied. Zo worden de nodige faunapassages aangelegd. Door de smallere straten kunnen kleine dieren ook beter de oversteek maken van het Ton Smitspark naar het Dommelplantsoen of Stadswandelpark, laat de gemeente weten. Voor eekhoorns wordt er scheepstouw gespannen tussen bomen in het Stadswandelpark en het Dommelplantsoen.

Greppels langs de weg
Bij de vervanging van het riool komen er ook greppels langs de wegen zodat water beter kan worden afgevoerd. Dat zorgt ervoor dat meer water kan worden opgenomen door de natuur, wat voor betere kansen voor flora en fauna geeft, aldus de gemeente

De werkzaamheden zullen enkele maanden duren.

Laat je reactie achter