Henk Krol Sebastiaan ter Burg | Creative Commons 2.0

Henk Krol verlaat Partij voor de Toekomst

Eindhovenaar Henk Krol stapt uit de nieuwe Partij voor de Toekomst. Reden hiervoor is een ruzie met partijleden Henk Otten en Jeroen de Vries.

Dat laat Krol weten op zijn Twitter. 

Nog geen half jaar geleden richtte Krol de nieuwe Partij voor de Toekomst op, nadat hij met ruzie uit zijn oude partij 50PLUS stapte. Krol zegt teleurgesteld te zijn in de werkwijze van Henk Otten en Jeroen de Vries. Zij hebben volgens Krol afgelopen donderdag het door hen zelf uitgekozen bestuurslid Pieter Boogaardt uit de partij gezet. Toen Krol aan zijn partijgenoten vroeg om de ontslagbrief in te trekken, kreeg hij naar eigen zeggen geen reactie.

Medewerker bedreigd
Behalve de ruzie over het ontslag zegt Henk Krol ook dat een medewerker van de partij 'ernstig door een van de senatoren is bedreigd'. "Er kan daarom maar één beslissing de juiste zijn", laat Krol in zijn persbericht weten. "Ik wil me verre houden van de interne machtsstrijd en het opportunisme, en richt mij honderd procent op mijn inhoudelijke werk: mijn kiezers vertegenwoordigen in deze uitzonderlijk moeilijke tijd. Ik verlaat de PvdT." 

Tweede Kamer
Volgens vrienden, bestuursleden en politici rondom Krol is Otten met één reden de samenwerking aangegaan tussen zijn politieke partij GO en de PvdT. 'Otten wilde op de bagagedrager van Krol de Tweede Kamer in', stelt Krol in het persbericht. Ook zou Otten zichzelf graag op de nummer twee van de kandidatenlijst wilde plaatsen om na de verkiezingen Krol aan de kant te zetten. 


Laat je reactie achter