'Helmond hotspot voor slimme mobiliteit'

De gemeente Helmond heeft een prestigieuze internationale prijs gekregen door als stad voorop te lopen met de ontwikkeling van slimme mobiliteit.
In Singapore werd dinsdag de ITS Local Government Award in ontvangst genomen. Hiermee wordt de stad gerekend tot de internationale koplopers als het gaat om slimme verkeersoplossingen, automotive, intelligente transportsystemen en duurzaam vervoer.

Praktische aanpak
De jury prijst Helmond om de praktische aanpak, en de nauwe verbinding tussen onderzoeksinstellingen en bedrijfsleven. Zo gebruiken lokale bedrijven en brandweer nu slimme transportsystemen, die in de stad worden ontwikkeld. "Onze stad is letterlijk een ‘living lab’, we testen hier innovaties in de dagelijkse praktijk. Volgende stap is het betrekken van bewoners bij de uitdagende reis om technologieën in de praktijk om te zetten,” zegt wethouder Antoinette Maas.

Binnen de Brainport-regio Eindhoven richt Helmond zich op alles wat te maken heeft met automotive en voedseltechnologie. Zo zijn hier de Food Campus en de Automotive Campus gevestigd. Ook is de A270 tussen Eindhoven en Helmond een belangrijk testtraject voor autonoom rijden.

advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen