Honderd huizen in Stratum gourmetten dit Sinterklaasweekend

Honderd Stratumse gezinnen die het niet breed hebben, maar wel van lekker eten houden, kunnen vrijdag terecht in het Cruydenhuijsch voor een speciaal gourmetpakket.

De pakketten zijn mogelijk gemaakt met donaties van bewoners en bedrijven uit de buurt. Het initiatief is tot stand gekomen in samenwerking met Buurt in Bloei. De gezinnen kwamen zelf op het idee van het gourmetpakket. Initiatiefneemster Cindy Rath: "Ik heb gewoon een paar gezinnen gevraagd wat ze het liefste wilden, en dit kwam eruit."

Alle Stratumse families die meedoen bleken over een eigen gourmetstel te beschikken. Die hoefden dus niet meer te worden geregeld. Wat wel nodig was: een flink aantal vrijwilligers. "Ik ben zzp'er in de evenementenbranche" zegt Lieke ten Bree, die belangeloos knoflookboter staat te maken. "Ik heb dus alle tijd nu, en ben heel blij dat ik kan helpen en iets voor een ander kan doen."

Alle middelen, ingrediënten en helpende handen waren binnen drie dagen 'binnen'. "Zo eenvoudig is dat dus", zegt Cindy. "Je hoeft alleen maar de vraag te stellen, en iedereen staat klaar voor elkaar. Als we alles delen is er voor iedereen genoeg."

Laat je reactie achter