190613 Handtekeningen Stedelijk College Studio040 / Janneke Bosch

Handtekeningen zijn gezet: Stedelijk College kan starten met nieuwbouw

De handtekeningen zijn gezet: het Stedelijk College kan beginnen met de nieuwbouw. Het is de eerste school in een reeks middelbare scholen waarvoor nu officieel het startschot is gegeven.

En de opluchting is groot bij Meine Stoker, de voorzitter van het college van bestuur. 'Het is heel grote opluchting, zeker als je weet wat voor langdurig proces hier aan vooraf is gegaan, en hoeveel mensen erbij betrokken zijn geweest.' Want de plannen voor nieuwbouw zijn er bij veel middelbare scholen al veel langer. Al jaren. Maar het had heel wat voeten in aarde om samen met de gemeente tot een financieringsplan te komen: de gemeente zat krap bij kas en in bouwwereld stegen de kosten juist. Maar in maart van dit jaar kwam er groen licht en nu kan dus ook daadwerkelijk met bouwen worden begonnen.

En dat is nodig, vinden ze bij het Stedelijk. 'De klassen zijn koud in de winter en juist heel warm in de zomer,' vertelt een leerling. 'En de gangen en de trappenhal is heel smal, voor zoveel leerlingen,' vult een ander aan. Dat moet allemaal veranderen in het nieuwe gebouw. Niet meer alleen maar klaslokalen voor 25 tot 30 leerlingen, maar ook veel studieruimtes die passen bij een modernere manier van onderwijs geven, zegt Ingrid van Zuijdam, directeur van het Stedelijk College op de locatie Henegouwenlaan. 'Dan denken we aan open ruimtes, studiecentra, ook wel nog gewone lokalen, maar vooral ook meer mogelijkheden die het onderwijs veel flexibeler maken.'

Deze zomer wordt gestart met de sloop van het huidige pand. Over twee jaar, in 2021 moet de nieuwbouw van het Stedelijk College klaar zijn voor gebruik.

Laat je reactie achter