Bibliotheekcafé Witte Dame Studio040

Half miljoen voor bibliotheken Brainport

De bibliotheken uit de Brainport-regio krijgen een half miljoen euro voor een gezamenlijk innovatieproject.

Het geld komt uit de Regio Deal die door de regio gemaakt werd met Den Haag. Het initiatief voor het samenwerkingsverband moet bijdragen aan het vergroten van de 'brede welvaart' in de regio. Daarmee wordt de ambitie bedoeld om ook mensen die weinig betaald krijgen, te betrekken bij de voortvarende economische welvaart in de regio.

Het project heet 'de Bibliotheek van de toekomst'. Daarmee willen de betrokken bibliotheken nog laagdrempeliger worden en een duurzame verbinding aangaan met inwoners. 

Volgens Albert Kivits, directeur van Bibliotheek Eindhoven, is het project broodnodig. "Lang niet iedereen deelt in de welvaart van Brainport. Dat zie je in inkomen maar ook het aantal sociale contacten dat iemand heeft is in Eindhoven een stuk lager dan landelijk gemiddeld."

Bijdrage
"De bieb is bij uitstek een plek waar mensen elkaar ontmoeten, er ontstaan vriendschappen tussen gelijkgestemden, mensen werken er samen en leren van elkaar", zegt Kivits. "Wij zien dat in de praktijk gebeuren. We kunnen dat nog beter vormgeven als we de binding met de inwoners vergroten. Deze bijdrage maakt dat mogelijk”.

Behalve de bibliotheek van Eindhoven zijn ook de bibliotheken uit onder meer Best, de Kempen, Veldhoven, Helmond en Dommeldal bij het project betrokken.

Laat je reactie achter