Studio040

Götze: ‘PSV kent mooie clubcultuur’

Een club met een mooie cultuur en een mooi stadion. Een club waar hij weer kan spelen, onder regie van een bekende trainer. Het is volgens de Duitse topspeler Mario Götze een optelsom geweest waarom hij uiteindelijk voor PSV koos.

Dat liet de Duitse middenvelder donderdag weten. Hij gaf aan een volle zaal met camera’s en journalisten tekst en uitleg over zijn overstap van Borussia Dortmund naar Eindhoven. PSV stuntte deze week met de nieuwe topaanwinst. 

Götze had de keus uit meer clubs, maar koos dus voor Eindhoven. De afgelopen jaren was hij vaak geblesseerd, en kwam hij niet veel aan spelen toe in de Bundesliga. In de eredivisie wil hij weer op niveau komen. “Ik heb een goede conditionele basis. Dat blijkt ook uit de eerste medische testen. Ik heb nog wel twee of drie weken training nodig om mijn eerste wedstrijden te spelen voor PSV, en te wennen hier.” 

PSV presenteerde nog een andere Duitse aanwinst. Ardian Fein, een 21-jarige middenvelder. Hij komt over van Bayern München, waar hij speelde in het tweede elftal. “Met de keuze voor PSV wil ik mijn eerste internationale stap zetten. De Nederlandse competitie is goed om je als jonge voetballer te kunnen ontwikkelen.”

Wanneer de nieuwe Duitse aanwinsten op het veld staan is nog niet duidelijk. PSV speelt volgende week zondag het eerstvolgende competitieduel, thuis tegen PEC Zwolle.

Laat je reactie achter