Stichting Eindhoven365

'95% kans op Formule E-race in Eindhoven'

Een Formule E-race door Eindhoven is weer een stap dichterbij. Peter-Paul Laumans van stichting Formula-Eindhoven schat dat er zo'n 95 procent kans is dat er in het voorjaar van 2022 wordt geracet door Eindhoven. Het evenement moet zo'n 15 tot 20 miljoen euro per jaar kosten.

Dat heeft de organisator verteld in gesprek met BNR-Nieuwsradio

Dat bedrag gaat grotendeels naar het bouwen van een circuit, waarover de afgelopen twee jaar al flink is nagedacht. 'Ik droomde al van twintig soorten circuits. Dat kun je jezelf wel voorstellen', vertelt Laumans enthousiast. Een van de opties was om een deel van de racebaan door het Philips Stadion te laten lopen, maar dit bleek niet haalbaar te zijn. Dus wordt gekeken naar bijvoorbeeld de mogelijkheid om de deelnemende teams te presenteren in de thuishaven van partner PSV, terwijl de zoektocht naar een mogelijk circuit verder ging.

'Uiteindelijk zijn er vanuit drie mogelijkheden eentje voortgekomen. Die optie moet door een onafhankelijke track designer worden getoetst op veiligheid en of de baan voldoet aan de FIA normering. Dat is gebeurd. Uiteindelijk hebben we een rapport gekregen over wat er nog allemaal aangepast moet worden', legt de initiatiefnemer uit. 

Over hoe het circuit eruit gaat zien mag nog niks gezegd worden, maar wel over de ontwerper.De keuze is gevallen op de Duitse architect Hermann Tilke, die meerdere Formule 1-banen ontworpen heeft. 

Beslissing
In maart 2021 besluit de FIA World Motor Sport Council of de race daadwerkelijk gaat plaatsvinden in Eindhoven.

Laat je reactie achter