Brand De Hurk SQ Vision / Sem van Rijssel

Grote brand op De Hurk nog niet onder controle

Er woedt vrijdagavond nog steeds een grote brand op industrieterrein bij het bedrijf Mirec aan de Dillenburgstraat op industrieterrein De Hurk in Eindhoven.

Het is nog niet duidelijk hoelang het duurt voordat de brand onder controle is.

Grote delen van Eindhoven hebben al de hele middag last van de rook. Regelmatig komen de stinkende rookpluimen voorbij. Dat kan nog wel even duren.

Vrijdagmiddag werd een NL Alert verstuurd om mensen in de omgeving te waarschuwen. Er kwam heel veel rook vrij bij de brand, die volgens de brandweer ook relatief laag blijft hangen. De enorme zwarte rookwolken waren tot ver in de omgeving te zien. Inmiddels is de rook niet meer zo zwart en heftig als toen de brand uitbrak. Volgens de brandweer zijn de giftige stoffen niet in hoge concentratie aanwezig, zodat de rook niet echt gevaarlijk is.

De brand woedt bij recyclingbedrijf Mirec, aan de Dillenburgstraat in Eindhoven. Het bedrijf verwerkt elektrische apparaten zoals computers, telefoons, huishoudelijke apparatuur en batterijen. De brand woedde buiten op het terrein, waar vele materialen opgeslagen lagen.

Een medewerkster van Mirec staat buiten te kijken naar de bluswerkzaamheden. "Ik was net lunch halen toen de brand uitbrak", laat ze weten. Het vuur woedt volgens haar buiten op het terrein van Mirec. Medewerkers van het bedrijf moesten vanmiddag een tijd in het bedrijf blijven omdat ze daar veiliger waren dan op het terrein.

Er zijn geen mensen gewond geraakt bij de brand. De oorzaak van de brand is nog onbekend. Enkele straten rond de Hastelweg zijn afgezet.

Laat je reactie achter