Grote belangstelling voor Freedom Run

Bevrijders Armando Marquez en Joe Cattini keken zondag toe hoe zo'n 720 lopers meededen aan de Freedom Run bij het kasteel in Geldrop.
De deelnemers liepen tijdens dit hardloopevenement geen kilometers maar miles en stuk voor stuk waren de afstanden vernoemd naar bevrijders. Specifieker naar veteranen die hebben meegevochten in september 1944 om Eindhoven te bevrijden. Zo was er de mogelijkheid om de "Bill Pendell" (4 miles) te lopen of de "Armando Marquez" (10 miles). De deelnemers liepen langs plekken die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog en werden bij de finish ontvangen door twee veteranen, Marquez en Cattini. Eenmaal over de streep mochten de lopers een speciale medaille in ontvangst nemen, namelijk één die in het teken staat van de 96-jarige ex-soldaat Cattini

Het is overigens de laatste keer geweest dat beide veteranen aan de finish stonden van de Freedom Run, aangezien het voor allebei, gezien het drukke programma in Nederland, te intensief is om alle deelnemers te ontvangen.
101st Airborne Monument
Ook op de herdenking bij het Airborne monument zondagmiddag, op de Airbornelaan in Eindhoven, kwamen veel mensen op af. Iedere bezoeker kreeg een roos en mocht deze bij het monument leggen. 
advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen