Harry van Raaij met dat andere PSV-icoon: Frits Philips PSV Media

‘Groot PSV’er Van Raaij maakte nog steeds indruk op mensen’

Het nieuws dat oud PSV-voorzitter Harry van Raaij is overleden heeft ook de huidige voorzitter Toon Gerbrands doen schrikken.

Gerbrands moest even slikken maandag. Wel was de PSV-directeur ervan op de hoogte dat het niet goed ging met de gezondheid van Van Raaij. Hij onderhield contact met diens zoon.

“Harry was natuurlijk een icoon voor de club. Visionair bovendien”, zegt Gerbrands. “Harry voorzag al in een vroeg stadium welke kant het op zou gaan met het voetbal en waar de kansen voor PSV zouden liggen”, zegt Gerbrands.

Het huidige onderzoek dat Belgische en Nederlandse clubs laten doen naar een gezamenlijke competitie is één van die vooruitstrevende inzichten uit de koker van Van Raaij.

Betrokken
Bovendien was de Philips-man tot op het laatste moment betrokken bij de club. “Hij kwam voor zover het kon nog naar elke wedstrijd kijken. Daarbij zag je de indruk die hij in zijn tijd hier heeft gemaakt op mensen. Mensen vonden het toch bijzonder om zo’n clubicoon in het echt te zien. Zijn overlijden is een groot verlies voor de club”, laat Gerbrands weten.

PSV heeft een condoleance register geopend voor wie zijn medeleven wil betuigen.

Laat je reactie achter