advertentie Banner Siteli

studio040| San van Suchtelen

Groentepas helpt gezinnen met laag inkomen aan beter voedsel

Drie leerlingen van het Eindhovense Augustinianum werden vandaag thuis verrast. Voor hun 'groentepas' grepen ze samen de eerste prijs voor 'Het Beste Idee 2020', een project van vermogensfonds FNO. Opdracht: bedenk een idee waarmee mensen in een kwetsbare situatie wat aan hebben.

Sebastiaan Roggen, Thijs van Son en Merijn Heintze werden vandaag verrast. Ze hebben de eerste prijs behaald bij 'Het Beste Idee 2020'. In opdracht van FNO, een vermogensfonds dat zich inzet voor mensen in een kwetsbare situatie, gingen de leerlingen aan de slag. De uitdaging: 'Bedenk een nieuw of verbeterd product om de gezondheid van mensen met een lage opleiding en een laag inkomen te verbeteren'.

We moeten natuurlijk nog wel de supermarkten mee krijgen.

• Thijs van Son

"Wij hebben een Groentenpas ontwikkeld", begint Thijs trots. "Mensen die boodschappen doen kunnen een extra bedrag pinnen. Daarmee doneren ze geld aan Groentenpas. Die extra bijdrage wordt verzameld in één grote pot en weer verdeeld over mensen die het minder breed hebben. FNO zal kijken wie in aanmerking komt voor de pas." De Groentenpashouders kunnen met het bedrag dat op de groentenpas staat, gezonde producten kopen.


De jongens zijn zelfs al voorzichtig aan het kijken of ze hun idee echt kunnen realiseren. "We moeten natuurlijk nog wel de supermarkten mee krijgen", merken de heren op. "Een van ons werkt bij een supermarkt en die waren enthousiast." 


Laat je reactie achter