Pixabay

GroenLinks wil rookvrije speelplekken in Geldrop-Mierlo

GroenLinks, PvdA, D66 en SAMEN willen dat openbare speelplekken in Geldrop-Mierlo rookvrij worden. Daarom hebben de politieke partijen gezamenlijk een motie ingediend.

De initiatiefnemers willen dat de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) wordt gewijzigd, zodat erin komt te staan dat roken bij openbare speelplekken niet meer is toegestaan. Ook willen de vier politieke partijen dat bij iedere speeltuin in Geldrop-Mierlo borden worden geplaatst met daarop 'rookvrije speeltuinen'. Als het aan de betrokken politici ligt, wordt dit nog in 2021 gedaan. 

Uit onderzoek zou namelijk blijken dat kinderen eerder beginnen met roken als zij andere mensen zien roken. Dit willen GroenLinks, PvdA, D66 en SAMEN voorkomen, omdat jaarlijks meer dan 20.000 mensen sterven aan de gevolgen van roken of meeroken. Bovendien vinden de partijen dat kinderen in een gezonde leefomgeving moeten kunnen sporten en spelen.

Eerder, op 1 augustus 2020, werden ook al alle schoolpleinen rookvrij. Nu willen de initiatiefnemers dat dit ook gebeurt met openbare speelplekken. De motie wordt naar verwachting aanstaande woensdag besproken. 

Laat je reactie achter