Studio040

Graffiti-stad Eindhoven toont zich in nieuwe City-tour

Graffiti, tags, murals en andere muurschilderijen..... Eindhoven is de laatste jaren steeds meer veranderd in een openluchtmuseum voor graffiti-kunstenaars. En dus bedacht een toeristisch bureau een fietstocht langs de opvallendste muurkunst in de stad. Met een taxi-chauffeur als gids.

De tour voert het publiek door tunnels, viaducten, schone, maar ook gure plekken. Plekken met eigen verhalen, die je nu eindelijk te horen krijgt. Zoals de muurschilderingen in Woensel-West, die in opdracht van woningcorporatie Trudo op vier muren zijn aangebracht. Ze verbeelden de uitvinders, die een rol speelden bij de ontwikkeling van Eindhoven en naar wie ook de straatnamen vernoemd zijn waar de kunstwerken te zien zijn.

Ook De Berenkuil mag natuurlijk niet op de route ontbreken: de hall of fame voor artiesten met een spuitbus. Een plek met eigen codes. De groep bepaalt wie zich hier mag uitleven en wie daarop nog even moet wachten. "Vroeger werd dat echt uitgevochten", legt graffiti-artist van het eerste uur Patrick van der Horst uit. "Tegenwoordig gelden normalere omgangsvormen en lossen we dat vriendelijk met elkaar op."

In de tv-uitzending van donderdagavond meer over de nieuwe Streetart Tour, die volgende week gelanceerd wordt.

Laat je reactie achter