Aäron Schafrat | Studio040

Graffiti siert voorheen grauwe tunnels Geldrop

Het was maar een grauwe boel, de twee tunnels onder de Laan der Vier Heemskinderen en de Dommeldalseweg in Geldrop. Graffitikunstenaar Bart van den Eshof mocht er van de gemeente en de Stichting Villagemarketing iets moois van maken.

Geldrop-Mierlo Verweeft & Vermaakt, het is de slogan van de Stichting Villagemarketing en refereert naar het textielverleden van het dorp. "Dat zie je hier terug", zegt Van den Eshof. "Je ziet een schaap, waar de wol vandaan kwam, twee handen met naald en draad en we gaan het textielmuseum er nog opzetten.  En je ziet de tekst ook groot op de wanden."

De werken zijn levensgroot en zijn over de gehele lengte van de tunnels te zien. Van den Eshof is samen met twee collega's de hele maand september met bussen graffiti in de weer in de tunnels. Op 27 september moeten de werken klaar zijn en worden ze gepresenteerd. 

Bang dat er direct weer overheen gespoten wordt door anderen zijn de kunstenaars niet. "In de graffitiscéne is het een soort regel dat je ergens niet overheen spuit, als je ziet dat iemand écht zijn best heeft gedaan", zegt Van den Eshof met een knipoog.

Aäron Schafrat | Studio040

Laat je reactie achter