advertentie Banner Profile Mekkes

Persbericht GLOW

GLOW vraagt aandacht voor duurzaamheid

GLOW vraagt de komende week aandacht voor duurzaamheid door lichtkunstwerk "Colour Symphony" op de Witte Dame zes minuten niet te vertonen.

In plaats daarvan wordt de audiomonoloog "Licht is Leven" ten gehore gebracht. In dit verhaal vertelt een opa aan zijn kleinzoon over licht, duisternis en duurzaamheid. Dit moet de bezoekers van GLOW oproepen om spaarzamer met verlichting om te gaan, maar zelf wil het evenement ook duurzamer worden.

Directeur Ramakers geeft dit ook aan: 'We zetten niet in op groei, maar op balans. GLOW wil energieneutraal worden, maar ook in bredere zin de verspilling tegengaan en inzetten op recycling. We kijken hoe Eindhovense bedrijven door het jaar heen alvast energie kunnen uitsparen voor GLOW, bijvoorbeeld door het licht een minuut eerder uit te doen.'

Hiernaast wordt op 10 november een congres georganiseerd met als thema duurzaamheid. 35 organisatoren van internationale lichtfestivals zijn aanwezig om gezamenlijk te praten over de verduurzaming van lichtfestivals wereldwijd.

14e editie
De veertiende editie van GLOW is zaterdag begonnen en duurt nog tot en met 16 november. Tijdens de voorgaande editie kwamen er zo'n 750.000 bezoekers op af en daarmee staat het Eindhovense evenement in de top 5 grootste lichtkunstfestivals ter wereld. 

Laat je reactie achter