Studio040| Alain Heeren

GL eist actie vanwege lege vliegtuigen: ‘Is dit topje ijsberg?’

Het Eindhovense stadsbestuur moet optreden om te voorkomen dat er nog langer lege vliegtuigen op Eindhoven Airport landen, alleen om vakantiegangers op te pikken. Dat stelt coalitiepartij GroenLinks.

De partij is net als omwonenden van de regionale luchthaven boos over de situatie, omdat deze funest is voor allerlei klimaatambities. ‘Zien we nu slechts het topje van de ijsberg of zijn er meer van dit soort vluchten van en naar Eindhoven?’, schrijven GroenLinks-raadsleden Bart Habraken en Samir Toub.

Vakantievluchten

Deze week werd duidelijk dat de afgelopen maanden toestellen van TUI landen en opstijgen in Eindhoven, alleen om vakantiegangers op te pikken. Het gaat om toestellen die in Schiphol zijn gestart, en de Griekse eilanden als eindbestemming hebben. Tussen Amsterdam en Eindhoven zit er niemand in de vliegtuigen.

Invloed

GroenLinks wil weten wat het stadsbestuur hiertegen gaat doen. Zo vindt de coalitiepartij dat burgemeester en wethouders invloed kunnen uitoefenen vanuit de gemeentelijke rol als aandeelhouder van Eindhoven Airport. Ook zou de gemeente in Den Haag kunnen lobbyen voor een verbod op dit soort vluchten zonder passagiers.

Laat je reactie achter