GGD: 'Vaccinatiegraad hoog, maar nog voldoende werk aan de winkel'

Regio Zuidoost Brabant hoort bij de top-25 van de regio’s met de hoogste vaccinatiedichtheid. Dat meldt GGD Brabant Zuidoost. Toch is er nog voldoende werk aan de winkel.

Van de groep 18 jaar en ouder is in de regio 84 procent gevaccineerd. Bij de groep 12 jaar en ouder is dat 82 procent. Eerder liet GGD BZO al weten dat de tijd van massaal vaccineren voorbij is. Daarom werd de XL-locatie aan de Theo Koomenlaan vorig weekend ingewisseld voor een locatie aan de Antoon Coolenlaan.

Tegelijkertijd laat het zien dat er voor de GGD nog een uitdaging ligt in het bereiken van de laatste doelgroep.

Volgens de gezondheidsinstelling is het deze groep die door ‘emotionele, functionele of sociale barrières’ zich niet laat vaccineren. De twijfelaars in deze groep wil GGD BZO alsnog overtuigen om zich te laten vaccineren door meer informatie te verstrekken maar ook door pop-up vaccinatielocaties te openen op plekken waar de vaccinatiegraad laag is.

Kruisstraat
Eerder werd in het kader daarvan al een vaccinatielocatie geopend in Sporthal De Braak in Helmond. Komende zaterdag wordt er een proef gestart op de Eindhovense Kruisstraat. Op die locaties kunnen mensen zich laten informeren over de vaccins, en indien gewenst zich laten inenten. De locatie aan Kruisstraat 185 is op zaterdag geopend van 10.00 tot 16.30 uur en is open tot en met 30 oktober. Ook zijn er medewerkers aanwezig die Turks en Arabisch spreken, zo laat de GGD weten.

Andere wijken
Ook in de wijken Doornakkers, Oud-Woensel en Oud-Gestel blijft de vaccinatiegraad achter. De GGD maakt samen met de gemeente en ‘sleutelfiguren’ in de wijken, plannen van aanpak om ook daar de vaccinatiedichtheid te verbeteren.

Tenslotte laat GGD Brabant Zuidoost weten in gesprek te zijn met gemeente Geldrop-Mierlo, onderwijsinstellingen in de regio, en woonwagenkampbewoners over een betere vaccinatiegraad.

Laat je reactie achter