GGD neemt nieuwe coronatest-keet Valkenswaard in gebruik

De GGD heeft woensdagmorgen in Valkenswaard een nieuwe coronatest-locatie in gebruik genomen. Dit keer geen drive- maar een walk-in, in een overdekte en verwarmde testruimte. De nieuwe testlocatie vervangt die in Eersel, die inmiddels gesloten is maar wel beschikbaar blijft, voor als de nood aan de man komt.

Hoewel het aantal testlocaties in de regio Zuid-Oost Brabant dus gelijk blijft, wordt de totale testcapaciteit volgens de GGD de komende weken wél opgevoerd van 2600 naar 4000 mogelijke tests per etmaal. Maar mocht de vraag naar tests nog verder groeien, dan kan de capaciteit verder verhoogd worden, door de nieuwe post in Valkenswaard uit te breiden en die in Eersel opnieuw in gebruik te nemen. Voor zo'n uitbreiding is op dit moment nog geen aanleiding. De testlocatie in Valkenswaard kan nu 800 tests per dag afnemen.

Beter bereikbaar voor regio
De keuze voor Valkenswaard was een geografische. "We kunnen hiermee een groter gebied bedienen en zijn hiermee beter bereikbaar voor het gebied Cranendonck, Noord-Limburg", aldus Natasha van Montfoort van GGD Brabant-Zuid-Oost. Aanwezig burgemeester Anton Ederveen is blij met de nieuwe test-ruimte in zijn gemeente. "Hoe meer mensen zich laten testen, hoe meer negatieve uitslagen we krijgen en dat is van groot belang om het virus onder controle te krijgen. Maar minstens zo belangrijk is dat mensen zich aan de maatregelen houden. Daarmee ontlasten we ook de gezondheidszorg."

Ook de testlocatie in Eindhoven, bij de kunstijsbaan aan de Antoon Coolenlaan, is vanaf vandaag overdekt en daarmee net als die in Valkenswaard winterklaar. De locatie in Helmond was dat al, omdat die gehuisvest is in een parkeergarage.

Laat je reactie achter