Cees Roymans

Actie tegen gevaarlijke verkeerssituatie Tivolilaan

Buurtbewoners van de Tivolilaan zijn klaar met de onveilige verkeerssituatie in hun buurt. Omwonenden hebben daarom handtekeningen opgehaald. Zij willen dat de snelheid flink omlaag gaat en dat de straat veiliger wordt.

Volgens een van de bewoners, die tevens een van de initiatiefnemers is, komen de grootste problemen door: het vrachtverkeer, de hoge snelheid die auto's rijden en een te kort aan zebrapaden.

Bewoners
"Brommers en fietsers durven niet meer op de weg te rijden dus rijden ze op de stoep dit is een probleem, ik kan mijn hond niet meer normaal uitlaten." Vertelt de iniatiefnemer die niet met naam in het stuk wil. De bewoner gaat verder, "dit is de sluiproute van de stad, al het vrachtverkeer komt met volle snelheid door deze straat, omdat er geen zebrapaden zijn kan je niet veilig oversteken.

Remy en Henk van de Frituurhal zijn het met de bewoner eens. "De auto's rijden hier absurd hard. Het is vooral onveilig voor de fietsers."

Oplossing
Remy en Henk en de initiatiefnemer van de handtekeningen actie zijn het eens over een ding: de snelheid moet omlaag. De bewoners denken zelf dat drempels, wegversmallingen of snelheidcontroles de oplossing. De gemeente gaat volgende week langs in de Tivolilaan om de situatie te bekijken, maar heeft nog geen uitspraak gedaan.

De auto's rijden hier absurd hard. Het is vooral onveilig voor de fietsers

• Remy en Henk

Laat je reactie achter