advertentie Banner Siteli

Studio040

Gerbrands: PSV richt zich nu op tweede plek

Het is alle hens aan dek bij PSV. Hoogste prioriteit is inmiddels de tweede plek in de Eredivisie, om kans te houden op Champions League.

Gerbrands zegt dat in een uitgebreid interview met Fox Sports naar aanleiding van de slechte resultaten in de afgelopen weken. Hij zegt daarin dat de huidige crisis 'twintig keer zo erg is als die van vijf jaar geleden'.

Bij het aanpakken van de crisis staat alles ter discussie, dus ook de positie van Mark van Bommel. "Wij maken ons ook zorgen. We zijn daar elke dag mee bezig. We voeren gesprekken met iedereen. We praten met de coach, met John de Jong, met spelers. Bij de eerste nederlaag: kan gebeuren. Bij de tweede, derde nederlaag wordt het vervelend. Nu zie je die urgentie toenemen. Wij stonden zes weken geleden nog bovenaan samen met Ajax. In vier, vijf weken raken we alles kwijt. We stonden Europees bovenaan in de poule. Alles kwijtgeraakt."

Focus op plek 2
De nieuwe situatie zorgt ook voor realisme in de leiding van PSV, en nieuwe prioriteiten. "Dat betekent dat we deze realiteit wel zien, en eerst aan de bak moeten. Eerst maar eens plek twee, de volgende Champions Leagueplaats. AZ doet het goed, wij staan op 7 punten achterstand.

Gerbrands vindt dat Van bommel zich niet meer voor de televisiecamera's moet uitlaten over wat er mis is met het spel van PSV. "als je iets vindt over de speelwijze of over spelers, moet je het in de kleedkamer doen. alle grote coaches waarmee ik gewerkt heb, hebben die filosofie gehanteerd. Je kan zeggen: het is leuk om het te vertellen voor televisie - nou dat helpt ons niet, kan ik je vertellen."

Laat je reactie achter