Genomineerden verkiezing stadsdichter bekend

Drie dichters maken kans om de nieuwe Stadsdichter van Eindhoven te worden. Op 30 januari geeft de huidige stadsdichter het stokje door.
Een jury heeft uit negentien inzendingen twee genomineerden gekozen: Iris Penning en Linde ten Broek. Dit jaar heeft de jury ook besloten een wildcard te geven aan Stokely Dichtman.

De jury bestaat uit de huidige stadsdichter Jessica Bartels, ED kunstredacteur Rob Schoonen, raadslid Saskia Lammers, professor/schrijver Léon Hanssen en Mia Goes van Uitgeverij Plint. Zij beoordelen de dichters op: taal, spelling, ritme, inhoud, authenticiteit en binding met de stad.

Op 30 januari nemen de genomineerde het tegen elkaar op in een podiumoptreden. Het publiek mag naar afloop haar mening geven over de gedichten. De jury bepaalt uiteindelijk welke dichter zich stadsdichter mag noemen voor de aankomende twee jaar.

Genomineerden
Iris Penning is singer-songwriter en maakt Poëtische Pop, Ze bracht drie verschillende poëtische CD's uit met dichtbundels. Linde ten Broek is trouwambtenaar en soulstoryteller. Ze zet verhalen in om mensen en buurten te verbinden en omschrijft zichzelf als creatieve pionier. Stokely Dichtman staat regelmatig als dichter/performer op verschillende podia en hij coördinator van Poetry Circle 040. Hij wil met zijn poëzie en spoken word zijn stem uitdragen voor Eindhovenaren.advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen