Larissa Gomes Meyer - Studio040

Gemeenteraadsleden Geldrop-Mierlo nemen kijkje bij overvolle basisschool

Gemeenteraadsleden van Geldrop-Mierlo nemen een kijkje bij basisschool ‘t Schrijverke in Mierlo. De school kampt al jaren met ruimtegebrek. Ouders willen dat de school wordt uitgebreid, en hebben daarom 534 handtekening opgehaald.

Bij de start van het nieuwe schooljaar dreigt ‘t Schrijverke, dat twee locaties heeft in Mierlo, met een serieus tekort aan lesruimte te zitten. “Komend schooljaar zal er naast de toekomstige groep 8 voor nog een groep geen plaats zijn, overplaatsing naar Centrum is geen eenvoudige oplossing omdat ook daar niet zo maar een lokaal beschikbaar is”, lieten de ouders eerder weten.

Het is een hoofdpijndossier voor het gemeentebestuur. Op papier zou de school genoeg vierkante meters per leerling hebben, maar ‘t Schrijverke heeft een vestiging in de Mierlose nieuwbouwwijk Luchen en een locatie in het centrum van het dorp.  Beide locaties worden samen als één school gezien. Daarbij wordt geen rekening gehouden met bijvoorbeeld de twee aula's op allebei de plekken.

Dinsdag en woensdag namen de gemeenteraadsleden een kijkje om de situatie beter in te schatten. "Dat de school vol is, is duidelijk", vertelt CDA-raadslid Miel Somers, "Het is alleen niet zo eenvoudig om de school meer meters te geven. Dat betekent dan ook dat wij de andere basisscholen diezelfde meters moeten kunnen geven als zij dat willen. Daar hebben wij simpelweg het geld niet voor."

Volgens Richard van de Burgt, fractievoorzitter PvdA, moet de gemeente ondanks de kosten met een oplossing komen. "Wij moeten het financieel gewoon geregeld krijgen." Fractievoorzitter van de VVD, Monica Leender, vult aan: "Bij de begroting moeten wij kijken waar wij op kunnen besparen en het geld in onderwijs en huisvesting stoppen."

De ouders willen per 1 september een oplossing zien. De gemeente gaat de situatie nu goed onderzoeken. Begin juli doen zij uitspraak over een eventuele oplossing.    

Laat je reactie achter