Gemeente Waalre

Waalre doneert kerstbudget aan ‘Een tegen Eenzaamheid’

Elk jaar hebben de medewerkers van de gemeente Waalre een kerstontmoeting. Nu deze niet door kan gaan door de coronamaatregelen, doneren zij het gehele budget van de viering aan organisaties die aangesloten zijn bij ‘Een tegen Eenzaamheid Waalre’.

De organisatie is een netwerk van professionele- en vrijwilligers die samen met de gemeente eenzaamheid aanpakken. Er komen zeven verenigingen in aanmerking. De Seniorenvereniging Waalre, de Aalster Seniorenvereniging, de PVGE Waalre, Met je Hart, Agnus Dei Kerk, de Pracht en buurtvereniging Malando.

De gemeente kon in verband met de coronamaatregelen niet alle organisaties in het Huis van Waalre uitnodigen. Daarom heeft burgemeester Boelhouwer symbolisch het bestuur van buurtvereniging Malando een de cheque ter waarde van 350 euro overhandigd. De andere zes organisaties zijn met een persoonlijke brief op de hoogte gebracht dat ook zij op dat bedrag kunnen rekenen. Het geld kunnen zij inzetten voor acties om eenzaamheid bij hun leden tegen te gaan.

Laat je reactie achter