advertentie Banner Profile Mekkes

Studio040

Veldhoven haalt plastic en plakstrips van bomen

In de strijd tegen de processierups wikkelden sommige inwoners van de gemeente bomen in met plastic. Het idee daarachter was dat daardoor de looproute van de rups geblokkeerd werd.

Die aanpak werkt alleen niet. De rupsen lopen gewoon over het plastic heen. Bovendien worden de beestjes hoger in de boom geboren. Ook voeden ze zich daar aan de bladeren van de bomen. De rupsen hoeven dus niet naar beneden.

Ook plakstrips weg
Om zwerfafval en natuurschade te voorkomen, kondigt de gemeente aan bomen die met plastic zijn ingewikkeld, schoon te maken. Ook haalt de gemeente plakstrips weg. De strips zijn erg schadelijk voor omwonenden omdat ze juist stress veroorzaken bij de diertjes waardoor ze juist meer overlast veroorzaken. Bovendien kunnen andere dieren als insecten, vogeltjes en vleermuizen, in de strips vast komen te zitten.

Gemeente Veldhoven laat weten dat het aantal meldingen van processierupsnesten erg meevalt. Nesten die voor overlast zorgen worden weggehaald door de gemeente. Nesten in bossen mogen blijven zitten om de natuurlijke balans niet te verstoren.

Laat je reactie achter