Dave Hendriks | SQ Vision

Gemeente stelt aannemer aansprakelijk voor instorten wildbrug

De gemeente Eindhoven gaat de aannemer die de wildbrug over het Beatrixkanaal heeft gebouwd aansprakelijk stellen voor de schade.

De brug over het kanaal is pas twee jaar geleden gebouwd en stortte in de nacht van donderdag op vrijdag in. Volgens de gemeente is het nog een raadsel wat de oorzaak daarvan is en hoe hoog de schade uitvalt.

Volgens een woordvoerder van de gemeente is er eerst nog meer onderzoek nodig voordat de ingestorte brug kan worden weggehaald. Zo moet er speciaal materieel worden geregeld. Mogelijk kan de berging beginnen in het weekend.

Pas als de brug is geborgen, kan gestart worden met onderzoek naar de oorzaak. Of de hevige regenval van de afgelopen dagen daarmee te maken heeft, is volgens de gemeente onduidelijk. Het brugdek is bedekt met een lading grond en begroeiing. De brug is gemaakt van een speciaal composietmateriaal en zou daardoor een groot gewicht moeten kunnen dragen. In hoeverre voldoende rekening is gehouden met het gewicht van extra regenwater, moet uit onderzoek blijken.

Door de instorting van de burg ligt het scheepvaartverkeer tussen industrieterrein De Hurk en het Wilhelminakanaal stil. Volgens de gemeente zijn slechts 3 à 4 bedrijven afhankelijk van de route, net als de jachthaven. De gemeente bespreekt met deze partijen hoe de gevolgen voor hen kunnen worden beperkt.

Laat je reactie achter