Pixabay

Son en Breugel helpt sport- en cultuursector de coronacrisis door

De gemeente Son en Breugel gaat extra subsidie verdelen om organisaties in de sport- en cultuursector de coronacrisis door te helpen. Met het geld dat afkomstig is van het Rijk wil de gemeente ervoor zorgen dat de organisaties die inkomsten mislopen, ook na de coronaperiode nog kunnen voortbestaan.

Het afgelopen jaar heeft de gemeente al steun verleend aan verschillende organisaties. Dit waren voornamelijk sportorganisaties. "Ook culturele organisaties komen in aanmerking. Deze organisaties samen vormen de basis van het maatschappelijk welzijn in onze gemeente. Daarom vinden wij het belangrijk om hen te helpen", aldus sport en cultuurwethouder Jos de Bruin.
 
Stichtingen en verenigingen 
De regeling is bedoeld voor stichtingen en verenigingen werkzaam in de gemeente Son en Breugel. De gemeente kijkt of de organisatie een eigen accommodatie moet huren waar kosten aan verbonden zijn. Als de maatregelen versoepelen helpt de gemeente met het coronaproof maken van de accommodatie. 

Kleinere organisaties krijgen maximaal de helft van de jaarlijkse subsidie aan steun, omdat zij vaak minder of geen vaste lasten hebben. Bij grotere organisaties bekijkt de gemeente de situatie en beoordeelt wat passende steun is.

Laat je reactie achter