Eindhoven gaat verlichting en wegkwaliteit Boschdijk aanpakken

Een deel van het fietspad aan de Boschdijk, dat nu nog deels uit tegels en klinkers bestaat, wordt in 2022 geasfalteerd. Ook wordt de verlichting op sommige plekken verbeterd, met name bij het stuk bij de Grote Beek.

Dat laat het college weten in antwoorden op raadsvragen van het CDA. Het CDA had eerder vragen gesteld over de slechte kwaliteit van het fietspad aan de Boschdijk. Volgens de partij laat de kwaliteit van het fietspad te wensen over. Door hoge struiken en slechte verlichting zou het bovendien gevoelens van onveiligheid oproepen.

Aan de slechte verlichting wordt gewerkt. Het college laat weten dat op sommige plekken langs het fietspad, het licht dat van lantaarnpalen komt, belemmerd wordt door bomen. Het aanpakken van de verlichting op sommige plekken, wordt opgenomen in het nieuwe wegenbeheerplan 2021-24. Dat plan wordt in november ter goedkeuring aan de gemeenteraad voorgelegd.

Belangrijk voor de natuur
De gemeente is niet van plan de hoge struiken langs de weg aan te pakken om het gevoel van veiligheid te verbeteren. Het groen aan de weg is belangrijk voor de natuur van de stad en wordt daarom niet gesnoeid.

Daarbij komt het gevoel van onveiligheid volgens het college, vooral ‘s nachts, bij gebrek aan menselijke interactie. Het heeft te maken met een gebrek aan sociale bedrijvigheid en verkeer, zegt het college.

Gevoel van onveiligheid
Omdat er ‘s nachts minder verkeer en bedrijvigheid is, zal het verbeteren van het wegdek en verlichting het gevoel van onveiligheid niet geheel wegnemen.

Laat je reactie achter