Alain Heeren

Gemeente plaatst geen vrouwen op verkeersborden

De gemeente Eindhoven gaat geen vrouwen op verkeersborden plaatsen.

De gemeente wijst daarmee het voorstel van de PvdA van de hand. De coalitiepartij wilde dat er niet alleen mannelijke figuren op de borden te zien zijn.  "Het gaat er vooral om dat we een stukje bewustwording creëren in de samenleving", vertelde Marjolein Senden van PvdA eerder aan Studio040. "Mannen en vrouwen zijn gelijk, en dat mag ook best terug te zien zijn op de borden!"

Er mag geen verwarring ontstaan over de betekenis van een bord. Zeker in het verkeer waar soms snel een beslissing moet worden genomen.

• gemeente Eindhoven

De gemeente ziet niks in dat plan. Volgens het stadsbestuur zijn de figuren al genderneutraal en zijn er niet per sé mannen of vrouwen afgebeeld. "Alleen borden die opgenomen zijn in het verkeersborden-overzicht van de RVV zijn in Nederland rechtsgeldig", laten burgemeester en wethouders weten. "Het toepassen van een ander bord dan de borden die in het RVV staan, betekent dat het bord geen wettelijke status heeft. Dit kan gevaarlijk zijn en er kan niet op gehandhaafd worden." De vormgeving vanverkeersborden is dus een landelijke aangelegenheid.

Volgens het stadsbestuur kan er bij dit soort veranderingen verwarring ontstaan en dat kan voor onveilige situaties zorgen. "Er mag geen verwarring ontstaan over de betekenis van een bord. Zeker in het verkeer waar soms snel een beslissing moet worden genomen."

Laat je reactie achter